• arrow
  • arrow
  • arrow
  • arrow

Uw ideeën

“In 2011 vroeg ik Ferran ons nieuwe team als Event Manager te komen versterken. Hij heeft zijn eigen missie geformuleerd: het vinden van talent binnen de lokale gemeenschappen om evenementen te creëren die uitvoerders en bezoekers met een divers culturele achtergrond aanspreken. Ferran werkt graag hier met ons. Hij is creatief, behulpzaam en kritisch. Hij probeert steeds te verbeteren.”

Jürgen Jansen, director Huis van de Wereld
 

“We waren op zoek naar een projectmanager voor ons programma van sociale activiteiten Meet & (Gr)eat (budget van € 200.000, -), gefinancierd met Europese en regionale fondsen. Ferran is bij ons vanaf het begin en heeft veel creativiteit in het ontwikkelen en organiseren van dit twee jaar durende programma (2009-2010) gestopt, steeds binnen de begroting. We zijn blij dat het programma, onder de noemer Third Space, dankzij de extra regionale en lokale financiering in 2011 werd verlengd.”

Marieke Sarton, senior policy manager SNV Brabant Centraal
 

“In 2007 was het 50ste jubileum van de Catalaanse literaire prijs Lletra d’Or. Om deze mijlpaal te vieren vroegen we Díptic om een low budget tentoonstelling in een semi openbare ruimte, de hal van de culturele sociëteit Ateneu Barcelonès bij de Ramblas te ontwikkelen. Ferran kwam met een tentoonstelling geïnspireerd door de etalages van de nabijgelegen boekhandels. Mensen die aan het winkelen waren in de Ramblas en bezoekers van de sociëteit werden aangetrokken tot deze ‘nieuwe boekhandel’ in de hal van dit XVIII eeuws gebouw. Ik herinner me ook de tentoonstelling folder, slim ontworpen als een kaft om je boek te beschermen.”

Enric Gomà, auteur en scenarioschrijver, secretaris van de jury
 

“In onze nationale parken zijn er heel wat voedselproducenten en restaurants waar schoolkinderen leren over eten en koken met gezonde lokale producten. Dit programma genaamd Het park op de tafel kan ook geëxtrapoleerd worden om te leren over eetgewoonten in andere landen. In 2007 kwam Díptic met de juiste Nederlandse partners aan en coördineerde de uitwisseling tussen een Spaanse en een Nederlandse school, met de steun van de Spaanse ambassade in Den Haag. Het project nu met de titel Hablar con la boca llena (Praten met volle mond) nam een extra dimensie door het combineren van eetgewoonten en het leren van Spaans. Aan beide kanten werkten kinderen tot aan de laatste video-conferentie volop mee. We waren onder de indruk van het Spaans van de Nederlandse kinderen, en dit in een paar maanden, maar.”

Ramon Espinach, technische office manager Parcs Naturals, Diputació de Barcelona
 

“In 1996 vertelde Ferran me over de tentoonstelling over de oorsprong van het schrift en de geschiedenis van ons alfabet geproduceerd door het museum Scryption. Ik viel meteen voor de titel A is een Koetje (dat staat op zijn kop), die we later toch hebben veranderd in De sporen van het alfabet. Schrift en Kunst. Ferran en de directeur van het Scryption traden als curatoren van de nieuwe tentoonstelling op en pasten het concept voor het Catalaanse en Spaanse publiek aan. Het was erg spannend om archeologische en kunstmusea, galeries en particuliere collecties in verschillende Europese landen te raad te plegen, met speciale aandacht voor Nederland, Catalonië en Spanje, op zoek naar museale stukken en kunstwerken.”

Mercè Freixenet, director Caixaforum Lleida